We kunnen er niet meer onderuit dat klimaatslimme landbouw bovenaan ons prioriteitenlijstje staat. Maar hoe begint u daar nu aan? Huis Vallaey in Lichtervelde is hoofdverdeler van het volledige gamma van New Holland, een ware leider op het gebied van schone energie. Kom bij ons langs, laat u door onze experten adviseren over de klimaatslimme mogelijkheden en kies voor de duurzame landbouwmachines in ons assortiment.

Klimaatslimme landbouw: what’s in a name?

De invloed van de klimaatsverandering op de landbouw

De klimaatsverandering heeft een enorme impact op de landbouwsector. Zo ontstaat er een immense druk op de gewassen, het vee en het klimaat. De beschikbaarheid en kwaliteit van het water veranderen, weersomstandigheden evolueren en plagen en ziekten ontstaan. Als landbouwer of loonwerker kan u zelf uw steentje bijdragen om de klimaatsverandering tegen te gaan, met klimaatslimme landbouw.

Wat is klimaatslimme landbouw?

Bij klimaatslimme landbouw of climate-smart agriculture (CSA) tracht men aan de stijgende vraag naar voedsel te voldoen door hogere voedselproductiviteit en inkomens. Tegelijkertijd vermindert men het verbruik van grondstoffen en de uitstoot van broeikasgassen. Daarvoor zet men productietechnieken in die aangepast zijn aan het veranderende klimaat.

Klimaatslimme landbouw: what’s in a name?

3 pijlers van klimaatslimme landbouw

  1. de voedselproductie en het landbouwinkomen op een duurzame manier verhogen
  2. innoveren in de productiviteit en veerkracht van landbouwsystemen
  3. de broeikasgassenuitstoot verminderen
Klimaatslimme landbouw: what’s in a name?
Klimaatslimme landbouw: what’s in a name?
Klimaatslimme landbouw: what’s in a name?

Klimaatslimme landbouw dankzij New Holland-landbouwmachines

Bij Huis Vallaey kiezen we al meer dan een halve eeuw voor de landbouwmachines van New Holland. Het merk zet zich in om het leven van boeren wereldwijd te vereenvoudigen met efficiënte en duurzame landbouwmachines. In de jaren 20 verkocht Remi Vallaey sr. stationaire dorsmachines van Claeys. Dat merk kwam in 1958 in handen van New Holland. Sindsdien zijn we bij Huis Vallaey hoofdverdeler van het volledige New Holland-gamma, waaronder oogstmachines, verreikers, tractoren en werktuigen.

De klimaatslimme landbouwoplossingen van New Holland

  • Bij New Holland weten ze als geen ander dat velden barsten van de energie, letterlijk dan. Suikerbiet en suikerriet kunnen omgezet worden in bio-ethanol, tarwe in energie en maïs in brandstof. New Holland is pionier op het gebied van alternatieve brandstoffen en energieverwekking en was het eerste landbouwmerk dat het potentieel ervan in de landbouw volledig ondersteunde. Intussen is het merendeel van de New Holland-machines compatibel met diverse soorten biobrandstof. Eigenlijk kunnen landbouwers hun New Holland-tractoren laten draaien op brandstof die ze zelf op hun boerderij geproduceerd hebben.
  • New Holland slaat een brug tussen productiviteit en efficiëntie. De meeste New Holland-machines zijn uitgerust met de ECOBlue™ HI-eSCR 2-technologie en zijn Stage V-conform, een meervoudig gepatenteerde en hoogefficiënte technologie waardoor de machines schone lucht inademen voor een optimale verbranding. De nieuwere modellen leveren topprestaties en hebben tegelijkertijd een lager brandstofverbruik.
  • Bij Huis Vallaey bezitten we een immense stock van machineonderdelen, zowel van grote merken als van ons eigen white label. Door tweedehandsonderdelen te herwerken of nieuwe onderdelen te integreren, krijgen heel wat machines een tweede leven.
Klimaatslimme landbouw: what’s in a name?
Klimaatslimme landbouw: what’s in a name?
Klimaatslimme landbouw: what’s in a name?
Klimaatslimme landbouw: what’s in a name?

Aan de slag gaan met klimaatslimme landbouw?

Contacteer ons of kom langs en laat u adviseren door de experten van Huis Vallaey.

Contacteer ons

Klimaatslimme landbouw: what’s in a name?

Hebt u interesse in een van onze producten of diensten?

Kom langs in onze groothandel en laat u uitgebreid adviseren over onze landbouwmachines, tractoren en onderdelen.

Contacteer ons