Balenpersen

Landbouwers en loonwerkers maken wereldwijd gebruik van balenpersen om gewassen makkelijker te hanteren, te vervoeren en op te slaan. Verschillende soorten gewassen, variërende weersomstandigheden en specifieke verwachtingen vragen telkens om een gedegen robuustheid en efficiëntie. Als hoofdverdeler van de New Holland-landbouwmachines in België vindt u bij Huis Vallaey zonder twijfel de balenpers voor uw landbouwwerkzaamheden. Daarnaast kan u bij ons terecht voor Herriau-zaaimachines, Agrifac-veldspuiten, Geringhoff-voorzetstukken, DiBO-reinigingsmachines en Maschio-werktuigen.

Vierkante, ronde en rechthoekige balenpersen

New Holland is al jarenlang wereldwijd nummer één op het gebied van grote vierkante balenpersen dankzij meerdere baanbrekende primeurs. Daarnaast beschikt het merk over een uitgebreid aanbod ronde balenpersen met een vaste of variabele kamer. Sommige modellen zijn verkrijgbaar met een wikkelaar. Drie types kleine rechthoekige balenpersen maken het gamma compleet. Historisch gezien is New Holland de eerste producent van dit soort balenpersen.

Balenpersen
Balenpersen

De voordelen van onze balenpersen

  • Snelheid: New Holland-balenpersen kennen een hoge productiviteit en snelheid.
  • Hoge pakdichtheid en capaciteit: door de uitstekende compressie kan er meer gewas in een baal. U bespaart dus tijd en kosten, op het veld én tijdens het transport.
  • Perfecte baalvorming: onze balenpersen garanderen een kwalitatief eindresultaat.
  • Veelzijdigheid: we beschikken over een groot aanbod balenpersen in alle vormen en maten die de klus klaren in alle omstandigheden, voor uiteenlopende gewassen.
  • Kwalitatieve knoopsystemen: New Holland was de eerste producent die een automatisch knoopsysteem monteerde op balenpersen.

New Holland balenpersen

Al sinds 1958 hebben we een band met New Holland. Vanaf de jaren 20 verkocht Remi Vallaey sr. stationaire dorsmachines van Claeys. Later werd Claeys overgenomen door New Holland. Die laatste engageert zich al meer dan een eeuw om het leven van boeren wereldwijd makkelijker te maken met efficiënte en duurzame landbouwmachines. Het bedrijf bezit een toewijding waar we bij Huis Vallaey volledig achter staan. Intussen staan we al meer dan 60 jaar zij aan zij en is Huis Vallaey hoofdverdeler van het volledige gamma van New Holland-oogstmachines, verreikers, tractoren en werktuigen.

Balenpersen
Balenpersen
Balenpersen

Tweedehands balenpers kopen?

Bent u op zoek naar een balenpers die eerder als bijkomende machine zal dienen? Aangezien u ze minder vaak zal gebruiken, is het minder interessant om te investeren in een gloednieuwe pers. Kom langs bij Huis Vallaey en ontdek het aanbod gebruikte balenpersen.

De gepaste tractor voor uw balenpers

Het balenpersmodel (en dus ook de uitrusting ervan) bepaalt in grote mate het benodigde vermogen van de trekker. De tractor moet in staat zijn om efficiënt over het terrein te rijden met de pers, ook bij hellende akkers. Neem een kijkje naar onze verschillende tractoren of kom langs bij Huis Vallaey voor persoonlijk advies.

Onderhoud en herstellingen aan uw balenpers

Een defecte balenpers betekent tijdverlies, dat is boerenverstand. Om mankementen aan uw pers te voorkomen, kan u uw machine jaarlijks laten onderhouden door Huis Vallaey. Bovendien geniet u van speciale voorwaarden voor winteronderhoud van uw balenpers. Herstellingen voeren we ter plaatse uit.

Elke dag bereikbaar,
ook in het weekend tijdens het hoogseizoen

Balenpersen
Balenpersen

Om uw balenpers opnieuw in topconditie te brengen, doen we een beroep op onze enorme voorraad onderdelen:

  • oprapertanden
  • rotormessen
  • kettingen
  • breekbouten

Huis Vallaey, meer dan 100 jaar ervaring

Huis Vallaey is een oude rot in het vak. Overgrootvader Emiel startte al in 1898 met de productie van landbouwmachines. Sinds 1920 verkocht Remi Vallaey sr. stationaire dorsmachines van Claeys, dat later overgenomen werd door New Holland. Vandaag zijn we, met meer dan 100 jaar ervaring op de teller, een hoofdverdeler van New Holland in België.

We bezitten een ruim assortiment van kwalitatieve, professionele landbouwmachines:

U kan u tot ons wenden voor landbouwmachineonderdelen, van zowel gerenommeerde merken als ons eigen white label.

Balenpersen

Laat er geen gras over groeien

Vind de beste New Holland-balenpers voor uw toepassing bij Huis Vallaey in Lichtervelde.

Contacteer ons