Grondbewerkingsmachines

Cultivatoren en frezen voor landbouwtoepassingen doen een beetje denken aan ploegen, aangezien ze grond losmaken, onkruid verwijderen, grondoppervlaktes egaliseren en meststoffen mengen. Ploegen keren de grond echter om, terwijl frezen en cultivatoren de grond door elkaar halen. Bij Huis Vallaey vindt u het volledige gamma van New Holland-landbouwmachines, Herriau-zaaimachines, Agrifac-veldspuiten, Geringhoff-voorzetstukken, DiBO-reinigingsmachines en Maschio-werktuigen.

Getrokken of gedragen cultivatoren

Heavy-duty constructie

Bij Huis Vallaey kan u terecht voor het volledige gamma cultivatoren van New Holland. Zowel de getrokken als de gedragen stoppelcultivatoren kenmerken zich door een heavy-duty constructie. Zo kunnen ze de meest onregelmatige en zware ondergronden aan. Dankzij de aanzienlijke bodemvrijheid en grote afstand tussen de tanden veroorzaken ze bovendien geen verstoppingen.

Transportwielen

Onze getrokken stoppelcultivatoren beschikken over brede transportwielen die een veilig transport op de weg garanderen en die bodemverdichting bij het draaien op de wendakker minimaliseren.

Hydraulische opklapbare stoppelcultivatoren in transportstand laten een veilig, makkelijk en snel onderhoud toe. Door het hydraulische druksysteem op de vleugels kan de cultivator de contouren van het veld nauwkeurig volgen voor een uniforme bewerking.

Naast getrokken en gedragen stoppelcultivatoren vindt u bij Huis Vallaey ook nog zaaibedcultivatoren, schijfcultivatoren, schoffelmachines, Maschio-frezen en Maschio-rotorkopeggen.

De Paragrubber-ondergrondwoeler van New Holland

De New Holland-Paragrubber-ondergrondwoeler is uitgerust met een recht heavy-duty frame met 6 gebogen tanden. De tanden beschikken over punten van 60 mm en regelbare vleugels die de omhooggestuwde grond aanpassen. Ze hebben een werkbreedte van 3 m en een werkdiepte tot 50 cm, waardoor de ondergrondwoeler de grond over de gehele werkbreedte omhoog brengt en losmaakt. Het speciale tandprofiel heeft een beperkte impact op de bodem. Achteraan beschikt de Paragrubber over een 3-punts hefinrichting die het mogelijk maakt om de ondergrondwoeler eenvoudig te combineren met een aftakas-aangedreven werktuig, zoals een rotorkopeg of frees. Zo kan de machine de stoppel onderwerken en woelen en zaaien in 1 passage.

De agronomische voordelen van New Holland cultivatoren en frezen

 • Verwerken van gewasresten: stoppelbewerking in de juiste omstandigheden draagt bij aan een versnelde ontbinding van stoppels, stro of andere plantenresten voor een snellere afgifte van voedingsstoffen.
 • Benutten van bodemvochtigheid: stoppelbewerking creëert een optimaal klimaat voor de bloei van micro-organismen.
 • Voorbereiden van het zaaibed: ondiepe bodembewerking bevordert de ontkieming van verloren en sluimerende zaden. Door de harde bovenlaag te verbreken, kunnen wortels vocht en voedingsstoffen bereiken. New Holland zaaibedcultivatoren maken het zaaibed in 1 handeling klaar. U optimaliseert uw activiteiten én drukt tegelijkertijd de bedrijfskosten.
 • Egaliseren van de bodem: wielsporen en oogsten in slechte omstandigheden veroorzaken oneffenheden in het veld. Stoppelbewerking elimineert deze, waardoor ook latere bewerkingen succesvoller zijn.
 • Bestrijden van onkruid: cultivatoren en frezen trekken aanwezig onkruid los en vermengen het met de bodem, waar ze afsterven en verteren. U hebt dus weinig tot geen onkruidbestrijdingsmiddelen nodig, wat u een milieuvriendelijk en economisch voordeel oplevert.
Grondbewerkingsmachines
Grondbewerkingsmachines
Grondbewerkingsmachines

Een jarenlang vertrouwen in New Holland

Onze samenwerking met New Holland dateert van de jaren 20. Toen verkocht Remi Vallaey sr. stationaire dorsmachines van het merk Claeys. Dat werd later, in 1958, opgekocht door New Holland. Sindsdien zijn we bij Huis Vallaey hoofdverdeler van de oogstmachines, verreikers, tractoren en werktuigen van New Holland.

Een mooi aanbod tweedehands landbouwmachines

Behoort cultiveren niet tot uw voornaamste activiteiten? Dan kan een tweedehands cultivator of frees interessant voor u zijn. Bij Huis Vallaey beschikken we over een groot aanbod gebruikte landbouwmachines die zich in perfecte staat bevinden door regelmatige controles en onderhoud. Interesse? Contacteer onze experten voor meer informatie.

Onderhoud en herstellingen aan uw cultivator

Om uw cultivator of frees in topconditie te houden, kan u ze jaarlijks laten onderhouden bij Huis Vallaey. Tijdens wintermaanden bieden we u ook nog eens speciale onderhoudsvoorwaarden. Herstellingen voeren onze techniekers graag ter plaatse uit. Bij defecte componenten doen we een beroep op onze eigen omvangrijke voorraad van onderdelen, bestaande uit betaalbare en gerenommeerde merken.

De cultivatoronderdelen in ons aanbod:

 • lagers
 • cultivatorbeitels
 • cultivatortanden
 • cultivatortandbevestigingen
 • ganzenvoetbeitels
 • vleugelscharen en schaarvoeten
 • messen
 • rollen
 • lagers
 • cultivatorbeitels
 • cultivatortanden
 • cultivatortandbevestigingen
 • ganzenvoetbeitels
 • vleugelscharen en schaarvoeten
 • messen
 • rollen

Elke dag bereikbaar,
ook tijdens weekends in het hoogseizoen

Grondbewerkingsmachines
Grondbewerkingsmachines

De juiste trekker

Voor maximale prestaties dient u de cultivator en de trekker op elkaar af te stemmen. Verder hangt het vermogen, het gewicht, de verdeling van de massa’s en de spoorbreedte van de banden af van de gebruiksomstandigheden. Kom langs bij Huis Vallaey en laat u informeren door onze specialisten.

Huis Vallaey, meer dan 100 jaar ervaring in landbouwmachines

Bij Huis Vallaey zijn we al generaties lang thuis in de landbouwmachines. We kunnen intussen spreken van meer dan 100 jaar ervaring en geven landbouwers en loonwerkers gepersonaliseerd en gespecialiseerd advies. U kan bij ons terecht voor het volledige gamma van New Holland-landbouwmachines. Daarnaast beschikken we over een grote stock onderdelen, van zowel betaalbare als grotere merken.

Een overzicht van onze landbouwmachines:

Grondbewerkingsmachines

Op zoek naar de ideale cultivator voor uw landbouwwerkzaamheden?

Ontdek het ruime aanbod bij Huis Vallaey en laat u uitgebreid adviseren.

Contacteer ons