Zaaimachines

Bij Huis Vallaey bieden we al sinds 2016 de maatwerk zaaimachines te koop aan van Herriau. Herriau produceert pneumatische zaaimachines die verschillende soorten gewassen op de millimeter precies zaaien. De gepatenteerde distributiekop garandeert een constante, optimale afstand tussen de zaden. Als gevolg verbetert de kwaliteit van de veldopkomst en vereenvoudigt het oogstproces.

Pneumatische zaaimachines

Turbosem Satellite

Tot de precisiezaaimachines die Huis Vallaey te koop aanbiedt, behoort enerzijds de Turbosem Satellite. Deze zaaimachine is voorzien van een rotorkopeg en Fronttank. Deze Herriau-zaaimachine kenmerkt zich door een werkbreedte tussen 3 en 6 meter en een minimale tussenrijafstand van 12,5 centimeter. De satelliettanks hebben elk een capaciteit van 130 liter en worden automatisch gevuld aan de hand van sensoren. De distributiekop met OLDS ELEVATOR™ in de tank bevoorraadt 12 rijen. De rotorkopeg kan voorzien worden van GOMPACK-rollers om het veld vlak te strijken. De Turbosem Satellite kan verder uitgerust worden met additionele hydraulische drukwielen op de Fronttank. De zaaimachine is opklapbaar voor transport op de openbare weg.

Turbosem Integrata

Daarnaast zijn ook de Turbosem Integrata-zaaimachines van Herriau te koop bij Huis Vallaey. Die hebben een rotorkopeg, een vast frame en een werkbreedte van 3 tot 4 meter. Deze zaaimachines beschikken over 2 distributiekoppen met telkens 12 zaai-elementen voor de toevoer van zaden. De 24 zaai-elementen bezitten een tussenrijafstand van 12,5 tot 16,7 centimeter. De Turbosem Integrata beschikt over een Dickey John IntelliAg ISO6-plantersysteem dat het aantal zaden per vierkante meter traploos instelt en het percentage dubbels en missers weergeeft. De toevoer van de zaden gebeurt met behulp van een standaard venturi of een elektrische aangedreven venturi met rad aan de 2 grote tanks.

Fronttanks

De Turbosem Satellite-zaaimachines die we te koop aanbieden bij Huis Vallaey zijn vanwege de kleinere satelliettanks standaard uitgerust met een Fronttank. Maar ook de Turbosem Integrata kan gecombineerd worden met een Fronttank. We onderscheiden 2 groottes van Fronttanks. De kleine versie heeft een inhoud van 1100 liter, de grote heeft een van 1500 liter.

Een Fronttank biedt meer flexibiliteit op velden met diverse oppervlaktes. Door de grotere capaciteit verliest u minder tijd op het veld door het bijvullen van zaad. De bevestiging van een Fronttank geeft uw zaaimachine meer stabiliteit én u kan beroep doen op een tractor met een lager vermogen. Door de compacte bouw van de Fronttank behoudt u een optimaal zicht op het veld. U kan de tank makkelijk bijvullen met big bags via de grote opening door de comfortabele hoogte van 142 centimeter. Ook het legen van de tank kan eenvoudig via een luik onderaan. Sensoren in de tanks van de zaaimachine geven bovendien aan wanneer het zaad onder een bepaald niveau komt en activeren automatisch de doseerder op de Fronttank. Tot slot kunnen de tanks uitgerust worden met een bandenpakker die de bodem gelijkmatig aandrukt tijdens het zaaien.

Zaaimachineonderdelen

We bieden niet enkel de zaaimachines van Herriau te koop aan bij Huis Vallaey. Ook alle zaaimachineonderdelen van Herriau zijn bij ons verkrijgbaar:

  • zaaischijven
  • zaaikouters
  • zaai-elementen

Deze kunnen als extra onderdeel aangekocht worden of wanneer uw zaaimachine defecten vertoont. De zaaimachineonderdelen van Herriau zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden onderworpen aan strenge veiligheidsnormen.

Zaaimachines
Zaaimachines
Zaaimachines

Waarom Herriau-zaaimachines kopen?

Herriau blijft zijn zaaimachines innoveren en baseert zich hiervoor op de input van de landbouwers en loonwerkers zelf. Daarnaast houdt het merk ook rekening met de huidige en toekomstige akkerbouwsystemen.

Kwaliteit

Bij Herriau bent u zeker van een superieure kwaliteit. Ze kiezen steeds voor de beste materialen, waardoor de zaaimachines bekend staan om hun hoge belastings- en slijtageweerstand. Zo worden de machines gebruikt over de hele wereld, op diverse soorten ondergronden.

Innovatie

Op basis van de input van de gebruikers, de technische knowhow en de jarenlange ervaring weet Herriau op welke vlakken ze precies moeten vernieuwen. Ze werken aan de verbeterpunten van bestaande zaaimachines en houden rekening met toekomstige economische én ecologische omstandigheden.

Maatwerk

Alle Herriau-zaaimachines (zowel Turbosem Satellite als Turbosem Integrata) en Fronttanks worden op maat van de gebruikers geproduceerd.

Zaaimachines
Zaaimachines
Zaaimachines
Zaaimachines

Interesse om een maatwerk precisiezaaimachine te kopen?

Kom langs bij Huis Vallaey en bespreek de vereisten van uw pneumatische zaaimachine op maat.

Contacteer ons